Bybrannvandring for alle på lørdagDenne helgen markeres bybrannen i Ålesund sentrum med en rekke arrangementer. Også med vandring for små og store på dagtid. 

Blir med på bybrannvandring for hele familien lørdag 21. februar kl. 12.00

– Vi hiver oss rundt og setter opp vandring for alle på dagtid lørdag også, forteller bybrannvandrer Sindre Nakken som bokstavelig talt brenner for å formidle denne helt unike historien om Ålesund by.

Vandringen som starter kl. 12.00 med oppmøte i Byparken varer en drøy time og er åpen og gratis for alle.

- Det blir ei lita runde i egen by, tilpasset små og store, så det er bare å kle seg godt, møte opp og bli med, sier han.

Den tradisjonelle nattevandringen går av stabelen natt til mandag 23. januar med oppmøte i Nedre Strandgate

Den store nattevandringen

- I år skal vi ha den tradisjonelle nattevandringen natt til mandag 23. januar, med fast oppmøte i Nedre Strandgate ved Maxbo, sier Nakken som er primus motor og ildsjel for at dette skal kunne gjennomføres år etter år.

- Jeg har heldigvis gode venner og familie som stiller opp, og dette er noe vi alle gjør med glede for å holde historien om vår egen by levende. Ei historie vi tenker at både små og store som bor her bør kunne litt om. Så er det jo en stor opplevelse i seg selv å samles på denne måten, midt på natten for å gå sammen gjennom bygatene, sier han.

For mer, følg eventet til byvandrer Sindre Nakken på Facebook.

Se mer om alt som skjer denne helgen i vår Kulturkalender.