Borgny med ny vriLille Borgny som opplever den dramatiske bybrannatten i 1904 har allerede rukket å bli en kjent figur hos små og store i byen vår. Når Bypatrioten med venner inviterer til «Ålesund i fyr og flamme» i januar vil også publikum få treffe Borgny. Med ny vri. 

Historien om Borgny som opplever den dramatiske brannatten i 1904 settes opp med ny vri.

-Vi ønsker å gjøre noe litt annerledes enn det vi gjort til nå på Parken Kulturhus. Vi flytter oss derfor ned til Fellesverket Dragen hvor vi setter opp en mer intim forestilling. I tillegg får vi også anledning til å gjøre halvtimen før forestilling til noe enda mer, forteller Jan Hogne Christiansen som står bak historien om Borgny. 

Fortsatt en musikal

-Musikken som er skrevet av Sindre Tollås Veblungsnes har rukket å feste seg hos folk og har blitt en stor del av identiteten. Det samme gjelder den store dragen som vi bruker. Det skal vi ikke røre ved selv om her blir merkbare endringer i forestillingen. Vi har blant annet to fanger som vi tenker at vi skal gi enda mer spillerom på scenen, sier han om det som en under planlegging og vil bli til en forestilling på rundt en time. 

(fortsetter under)

 

De to fangene vil få enda mer spillerom når Borgny og Bybrannspillet settes opp på fellesverket Dragen i januar.

Den største endringen vil publikum kanskje oppleve i forkant av forestillingen. 

-Nå som bybrannmarkeringen flyttes til nærmeste helg og det skal foregå mye både på dag- og kveldstid så gir det også muligheter for oss til å leke oss. Vi vil derfor oppfordre publikum til å være ute i god tid, sier han lurt. 

-Hva skal skje da?

-Vi er ikke helt ferdige med planleggingen, men kan si så mye som at vi ønsker at barna og publikum skal få oppleve 1904 tett på. Hva gjorde man den gangen? Hva lekte man med og hva levde man av i byen vår? spør han høyt og setter tankene til Bypatrioten i sving… 

Blllettene er lagt ut for salg, så her er det bare å være om seg! 

Se alt som skjer denne helgen!