Bobilsuksessen på HjelsetgårdenStatus for sommeren er nok ikke gjort opp for bobilparkeringa på Hjelsetgården i Sorenskriver Bulls gate. Men det er ikke tvil om plassens popularitet. Det mente også det svenske ekteparet som kom til Ålesund grunnet byens gode rykte, og svensk presse.

Ekteparet Anders Mänsson og Eva Mänsson Arnell fra Herjedalen i Sverige har funnet sitt paradis på bobilplassen i Sorenskriver Bulls gate.

Joda, det er vår påstand at denne bobilplassen er svært populær, men så vi har titt og ofte tatt turen nedom for å se på mengden bobiler som er der.

De femti plassene som er tilgjengelige i sommermånedene går fort unna, men så er det jo en fantastisk plass som både er sentrumsnært og flott anlagt.

250 kroner er døgnprisen for å stille seg opp på plassen. Den inkluderer dusj, toalett, tømmeanlegg for kjemikalietoalett, rent vann og strøm.

Alt dette sammen med en nydelig utsikt ved sjøen, og noen få behagelige skritt til sentrum av byen.

-Utsikten er nydelig, fantastisk, sier svenske Anders Mänsson.

Han og hustruen Eva Mänsson Arnell er i Ålesund for første gang, og de har fått kapret ei nydelig ”strandtomt”.

Ekteparet, som er fra Ljusedal i Härjedalen har kjørt bobilen sin både til Fosen, Brekkstad, gjennom Trøndelag og videre til Ålesund. Og hit kom de egentlig grunnet byens gode rykte.

-Ja. Vi hadde jo hørt så mye fint om Ålesund, og ikke minst har det stått en del artikler i svensk presse om byen. Vi har jo aldri vært her før, Åndalsnes har vært det nærmeste. Så jo, vi bestemte oss for å ta noen dager på denne flotte plassen, forteller Anders.

(Fortsetter under).

Denne utsikten fikk vi og en haug bobilturister nyte en sensommerkveld fra bobilparkeringen i Sorenskriver Bulls gate. Og nei, det er faktisk ikke et manipulert bilde. En tur bak fjellet en sensommerskveld kan vi unne oss alle sammen.

Ekteparet sitter ute denne milde ettermiddagen. De ser måkene fly forbi, Hurtigruta som kommer og går, alle båtene, bobilkollegene som prøver fiskelykken, og ikke minst sola som lager et fantastisk lys.

-Vi har vært her i to dager. I dag var vi på Fjellstua, helt fantastisk, sier Eva.

-Hva synes dere om selve bobilplassen her?

-Den er fin, og fasilitetene er bra, utsikt er som du ser slett ikke noe å klage på, og ikke minst ligger plassen nært sentrum, forteller Anders.

-Vi har jo vært rundt noen år på mange bobilplasser, og denne er populær.

Dette er faktisk vår andre bobil.

-Dere ble bitt av basillen?

-Ja, svarer begge unisont.

-En blir raskt bitt av den når en prøver bobil. Vi trives i alle fall svært godt med denne formen for ferie, sier Eva.

Åtte herlige dager har ekteparet Mänsson Arnell hatt i Norge. Når de skal forlate Ålesund gjør de det med en bekreftelse.

-Ryktene, og svensk presse har ikke bløffet oss. Slett ikke.

Når vi drar hjem så drar vi først til Åndalsnes og over Dovrefjell, sier Anders, der han og kona Eva sitter i campingstolene sine og venter på solnedgangen bak Valderøya. De aller ivrigste, slik som oss, gikk helt til vestenden av den store plassen. Der kan en nemlig for tiden se sola gå ned ved Giskebrua. Og solnedgangen kom, og den var vakker. Kun slik den kan være en sensommerkveld ”bak fjellet”.

Tidlig ute betyr bra plassering. I bobilfolkets egne sider på nett er Ålesund en plass som anbefales.

Med i prisen er det både strøm, dusj, toalett, tømmeplass og mye mer.