Blir administrerende direktør for Musea på SunnmøreAudhild Gregoriusdotter Rotevatn er ansatt som administrerende direktør i regionmuseet Musea på Sunnmøre.

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn er ansatt som administrerende direktør i regionmuseet Musea på Sunnmøre.

-Jeg er svært glad og ydmyk for den tilliten styret og de ansatte har vist meg når jeg nå har takket ja til bli administrerende direktør. Musea på Sunnmøre har et sterkt fagmiljø med stor kompetanse på kunst, arkiv og museum, og forvaltning av vår materielle og ikke- materielle kulturarv. Jeg gleder meg til å bli en del av kollegiet, sier hun i en pressemelding. 

(Fortsetter under)

Aalesunds Museum

- Med tretten museum i ulike kommuner, Kulturkvartalet og kunstmuseet KUBE, samt Folkemusikkarkivet bærer Stiftinga Musea på Sunnmøre vårt kollektive minne langs kyst, fjord og fjell. Det er ei stor og viktig samfunnsoppgave. Nå gleder jeg meg til å bli bedre kjent med de ansatte og organisasjonen, og sammen skal vi lage fremtidens strategi til det beste for vårt publikum, sier hun videre. 

Et samstemt styre er glad for at Audhild Gregoriusdotter Rotevatn har takket ja til stillingen og ser fram til eit godt samarbeid.

Rotevatn er utdannet cand.mag. Journalistikk radio og har master i Nynorsk skriftkultur, i tillegg til universitetsutdanning på fagområdene statsviteskap og nordisk språk. Hun har bred erfaring innen både kommunikasjon og ledelse, blant annet fra NRK, PR selskapet I&M Kommunikasjon og som daglig leder for oppslagsverket Allkunne.

Rotevatn har flerårig styrekompetanse gjennom en rekke verv både fra offentlige institusjoner og private organisasjoner. Rotevatn kommer fra stillingen som dekan ved Høgskulen i Volda.

Hun tiltrer stillingen så snart som mulig.

Det nye regionmuseet Musea på Sunnmøre er etablert gjennom en fusjon mellom stiftingane Sunnmøre Museum, Kulturkvartalet og Folkemusikkarkivet for Møre og Romsdal. Museet har 40 ansatte, med hovedkontor i Ålesund.