Bli med på gratis seilasStiftelsen Kjell Holm har gleden av å invitere sjøglade barn og voksne til seilas på Valderhaugfjorden med bankskøyta "Storeggen av Aalesund".

Bli med "Storeggen av Aalesund" på tur

De fire seilasene som er satt opp opp er bare ett av mange arrangementer i byen i dagene rundt 13. august. Dagen da Kjell Holm ville blitt 100 år.

Stiftelsen Kjell Holm markerer samtidig sitt 25 års-jubileum. 

Turene med "Storeggen" starter på Molja, ved Fiskerimuseet, og er et samarbeid med Stiftinga Sunnmøre museum. Om det blir seilvind, heiser de også seil. 

Plassen om bord er begrenset så ønsker du å være med, er det bare å melde seg på. 

Seilasene går kl.10.00, 12.00, 14.00 og klokka 16. 00. En tur varer i cirka 90 minutter.

(Fortsetter under...)

"Storeggen av Aalesund" ligger ved Fiskerimuseet på Molja.

Påmelding skjer via postam@sunnmore.museum.no eller på telefon 70 16 48 42. Det er plass til 12 passasjerer på hver tur, og påmeldingen er åpen til det er fullbooket. 

«Storeggen av Aalesund» er en replika av ei sunnmørsk bankskøyte fra 1890 – tallet. De havgående fiskeskøytene var helt sentrale for de store samfunnsendringene på Sunnmøre fra midten av 1800-tallet. Skuta ble bygget av Hardanger fartøyvernsenter, finansiert av Stiftelsen Kjell Holm og er i dag en viktig formidlingsarena for Stiftinga Sunnmøre museum.

På både facebooksiden og hjemmesiden til Stiftelsen Kjell Holm kan man lese og få info om alle arrangementene i anledning jubileet.