Bilkampanje ga knalltall for RadissonBiljournalister fra hele verden hadde Ålesund som base da Land Rover og Jaguar lanserte nye modeller. Det bidro til en knallsommer for Radisson Blu og de andre hotellene i Ålesund.

 

Bilglede
– Vi har hatt en formidabel økning i belegget og inntjeningen per rom denne sommeren. At First United Group hadde booket 80 av 131 rom i seks av sommerukene bidro til svært gode tall, sier hotelldirektør Aina Aalen Bjerkvik i Radisson Blu i Ålesund sentrum.

Hun oppsummerer sommeren med ett ord:

– Fantastisk!

 

Bilbonanza
First United Group sto bak nylanseringen av Land Rover og Jaguar. I sommer ble flere hundre biljournalister fra alle verdenshjørner flydd inn for testkjøring av bilene. Og mange av dem overnattet standsmessig på det nyrenoverte hotellet i Ålesund.

For regionen som helhet er det anslått at bilprodusenten og gjestene la igjen rundt 35 millioner kroner i forbindelse med billanseringen, i følge TV 2

 

Ålesund krydde av nye, lekre SUV-er i sommer. Bilene overnattet i parkeringstunnelen i Aksla, mens mannskapet bodde på hotell.

Ansiktsløfting
For Radisson Blu kommer hotellveksten på et svært godt tidspunkt. De brukte årets fire første måneder til en storstilt oppgradering av alle de 131 rommene. Rommene stod ferdige i april og det gjorde at hotellet kunne tilby gjestene splitter nye fasiliteter når høysesongen startet for fullt.

– Vi er veldig stolte av resultatet. Tilbakemeldingene fra gjestene har vært svært gode. Nå er det snart lobbyen og resepsjonen som står for tur før vi seir oss fornøyde, sier Bjerkvik.

Ålesund og omegn har mange hoteller, men Radisson Blu er den eneste internasjonale hotellkjeden som er representert her. Det sterke merkenavnet er en fordel, mener Bjerkvik.

 

Høye krav
– Vi har har ofte velbemidlede gjester fra hele verden som stiller høye krav til oss. De er vant med en helt annen hotellstandard der de kommer fra. Blant annet blir de forbauset når de må bære koffertene på rommene selv. Gjester fra De Forente Arabiske Emirater for eksempel, er vant med å ha tjenere hjemme. Så her  vi ofte strekke oss langt og virkelig leve opp til Radisson sitt motto «Yes, we can», smiler hun.  

Det svært gode belegget og høye romprisene i sommer, gjør at de nå kan gå den roligere høst- og vintersesongen i møte. For det er ikke å stikke under en stol at det er utfordrende å drive hotell i Ålesund utenom høysesongene.

 

Alle de 131 rommene på Radisson Blu er nyoppusset. Møbler og interiør er levert av lokale leverandører.

Turist i egen by
– Den gode inntjeningen og de høye marginene vi har hatt i sommer gjør at vi er sikret en sunn drift resten av året. Det skulle jo helst vært Jugendfest, Bryan Adams-konserter og festivaler som trekker folk hit hele året, men slik er det jo dessverre ikke, ler hun.

Hun kommer med et godt tips før julebordsesongen setter inn.

– Når folk likevel er i byen og koser seg, hvorfor ikke være turist og ta en overnatting i egen by? I lavsesongen er det mulig å få flotte hotellrom til en rimelig pris. Så kan man våkne opp til en flott frokost etter en kjekk kveld ute, sier hun.