Bacalao for en god sak!-Vi håper på kø gjennom byparken, sier Carolin Urke med glimt i øyet. Hun er kaféleder hos Kirkens Bymisjon Møre i Ålesund sentrum hvor det inviteres til storstilt Bacalaofest onsdag 10. april fra kl. 12.00-19.00. 

Ansatte og frivillige hos Kirkens Bymisjon Møre gleder seg til storstilt Bacalaofest og håper "hele byen" kommer for å spise middag.

Det er takket være rause sponsorer at hun kan lage et helt spesielt event som dette. For kun kr. 50,- kan du sikre deg en deilig Bacalaomiddag der alle inntektene går direkte tilbake til møteplassen i Parkgata.

-Vi ble så overrasket da Odd-Inge Longva fra Longvafisk kom innom helt uten forvarsel. Med seg hadde han det vi tenker er en skikkelig gavepakke. De vil nemlig sponse oss med så mye Bacalao som vi bare makter å servere denne dagen, og det behøver jo ikke bli så rent lite, sier hun vel vitende om at hun har med Sunnmøringer å gjøre. I tillegg til rykende fersk middag, stiller Baker Walderhaug opp med deilig brødbakst! 

Praten går lett der vi sitter i deilige sofaer i de nyopprustede lokalene. Folk kommer og folk går. Det er bare knappe seks uker siden de åpnet dørene og allerede ser de behovet for at Ålesund har et sted som dette. En plass der alle kan komme innom. Uansett størrelse på lommebok eller bakgrunn.

(Fortsetter under)

Longvafisk sponser Bacalao og alle inntekter fra middagen går til Kirkens Bymisjon i Ålesund sentrum

-Det er ganske unikt å se. Her setter folk seg gjerne ned på bord der andre sitter fra før. Det er ikke så vanlig å se på andre kaféer rundt om i byen. Folk søker liksom sammen og blir kjent med nye. Det er akkurat som om at de som kommer hit er innstilt på det, sier hun.

En av de mange frivillige som jobber i kaféen kommer bort for å høre om ingrediensene til dagens middag. De blir enige om mye dill og lite dall. De ler.

-Vi er så takknemlige for å ha de frivillige her. De gjør noe med atmosfæren. De er jo her fordi de ønsker det og ikke fordi noen betaler de for det. Her utgjør de virkelig en forskjell, sier Urke som legger til at de har plass til enda flere hjelpende hender.

-Det er bare å komme innom for å snakke med oss, lyder oppfordringen.

Har du enda ikke sett deg rundt inne i de fantastiske lokalene, så anbefaler vi at du tar turen onsdag, nyter et godt måltid og samtidig støtter en svært god sak.

-I dag lever vi av midlene fra Tv-aksjonen. Det fortsetter ikke evig. Om 3-5 år står vi på helt egne ben. Derfor er vi helt avhengige av å ha egne aktiviteter og ikke minst et godt samarbeid med næringslivet enten det er via sponsorer, eller  samarbeid som dette Bacalaostuntet hvor vi selv kan skape inntekten, forklarer hun.

Hva sier du? Møtes vi i Parkgata på onsdag? Gå direkte til eventet på Facebook, trykk skal og bli med (Lenke)

Kirkens Bymisjon finner du i Parkgata like ved byparken,

"Mindre alene sammen" er et viktig stikkord for arbeidet som gjøres hos Kirkens Bymisjon i Ålesund sentrum. Her er alle velkommen.