Akademiet satser på E-sport-Det er stort. Det er kjempestort ute i verden. Gaming er også formalisert med egen liga i Norge der over 1500 spillere jobber sammen og konkurrerer, forteller assisterende rektor Ole Martin Tonheim. De er første skolen i Møre og Romsdal som satser på E-sport. (Annonsørinnhold). 

Gaming begynner å bli stort i Norge som allerede har sin egen liga med over 1500 aktive utøvere.

Til høsten gjør Akademiet i Ålesund dette til ett av flere fokusområder, eller valgfag som vi kjenner det som fra tidligere.
 
-Vi jobber fortløpende med å knytte til oss kompetanse. Vi er også i gang med å bygge opp egne gamingstasjoner. Her er er det snakk om skreddersydde maskiner som er tilpasset høye hastigheter, sier han og beskrivende til en Bypatriot på snaue 40 som sliter med å henge på.
 
-Dette er ungdommer som setter mus og tastatur like høyt som vi en gang gjorde med nye fotballsko, sier han og humrer. - De kan på mange måter sammenlignes med toppidrettsutøvere. På de store arenaene er de gode spillerene like populære som popstjerner. At vi nå kan følge opp og inspirere de til å satse,  det gleder vi oss til, sier han.

-Dette gjør elevene motivert til å prestere bedre også i andre fag, forteller assisterende rektor assisterende rektor Ole Martin Tonheim og rektor Liv Aahjem Verlo ved Akademiet Videregående skole i Ålesund.

-Det er mange som lurer på hvordan vi tenker dette i en studiesammenheng, men vi ser svært mange gode egenskaper man får utviklet, sier rektoren.
 
-Her er det både praktiske og pedagogiske evner som skal utvikles.  De som gamer må være gode på å analysere, ta raske avgjørelser, samarbeide og skjønne konsekvensene av sin egen handling. Ellers er det rett og slett game over, sier hun om fokusområdet som kan velges fra høsten.

Det jobbes i kantinen helt i toppen av Glasshuset i Molovegen.

Vi blir med på rundtur i etasjene i glasshuset i Moloveien. Studierom, kontorer, og fellesarealer fordelt over fem hele etasjer. Her kan de boltre seg, de vel 400 elevene som har valgt Akademiet. Midt i bysentrum. 
 
-Det er veldig kjekt å være en del av bybildet. Det at elevene benytter byen på vei til og fra det utgjør en forskjell. Så har jo de verdens beste utsikt også da, sier rådgiver Ann Kristin Lyngset når hun viser oss kantinen. Helt der oppe på toppen med utsikt til både sentrum og øyriket rundt.

(Fortsetter under)

Ingenting å si på utsikten over Ålesund by!

Kantineområdet er like gjerne en plass for å være sosial som å jobbe.

Medier og kommunikasjon
 
I tillegg til E-sport, Toppidrett», Service og samferdsel og Studiespesialiserende satser Akademiet i Ålesund også videre på Medier og kommunikasjon. Et fag i stor endring.
 
-Det er ikke som før da vi forberedte ungdommene på det å skulle jobbe i avis eller tv. I dag kunne vi nesten snudd på navnet, for det meste handler om kommunikasjon. De skal forberedes på en helt ny mediehverdag, der grensene mellom oppgavene ikke er like synlige som før. Den gangen da der gjerne var både en journalist og en fotograf ute på oppdrag. Nå skal de kunne både foto, video, sosiale medier, kommunikasjon i bedrifter og ha en helt annen forståelse, så det er spennende tider, sier rektoren om en verden der de unge må lære like mye om kildekritikk som når de må sette på egne filter.

Er du nysgjerrig på om Akademiet i Ålesund er noe for deg? Søknadsfristen er 1. mars og her kan du lese mer. 

Akademiet i Ålesund holder til i Glasshuset i Molovegen hvor de fyller hele fem etasjer med aktivitet .