Fest løse gjenstander, nå kommer uværetÅlesund brannvesen går nå ut og advarer publikum i forkant av det som kan bli en heftig væropplevelse de kommende dagene. 

Ålesund Brannvesen går ut og ber folk forberede seg på det som kan bli en heftig værsituasjon de kommende dagene.

Har du sett til båten? Farevarslene står i kø og brannvesnet i Ålesund ber publikum om å ta forholdsregler.

-Vi håper alltid på det beste, men dette kan bli heftig. Alt vi kan forebygge er bra. Kombinasjonen mye vann og kraftig vind, gjør at vi går ut og ber folk forberede seg, sier vakthavende brannsjef Vidar Bakke i Ålesund brannvesen KF. 

I Facebookposten som de publiserte i går, ber de publikum om å være oppmerksom på følgende: 

"Ta forholdsregler: Sikre løse gjenstander. Rens stikkrenner, kummer og andre vannveier for snø/is, jord og grus, kvist og løv, slik at vannet kan renne uhindret der det vanligvis renner. Vær observant, og hold deg oppdatert om situasjonen. Kjør etter forholdene. Unngå unødvendig ferdsel på utsatte steder. Ferdsel i skredterreng anbefales ikke". 

-Vi har hatt stabsmøte i dag og har forsterket beredskapen for de kommende dagene. Vi har ansvar for et stort område, så vi må være klare for det meste, forteller han og ber folk være spesielt oppmerksom på følgende. 

-Vi ber publikum spesielt om å holde seg unna vannkanter og elver. En liten bekk kan raskt endre form under forhold som dette, og det gjelder også  sørpeskred som kan komme plutselig, sier han. 

-Vi håper jo alltid på det beste, men om dette slår til må man også forvente situasjoner med vann i kjellere, sier han og ber folk ta ei ekstra runde rundt huset for å sjekke sluker og vannposter. 

-Å være forberedt er viktig, avslutter han. 

For mer informasjon se YR.NO

Fra YR.no

Fra YR.no