70-årsjubilanten Cirkus Arnardo til Ålesund 17.maiTradisjonen tro skal Cirkus Arnardo feire 17.mai i Ålesund sentrum og i Spjelkavika. Hele fire dager blir de her og viser sitt flotte jubileumsshow.

Fart, humor og spenning. Det lover Are Arnardo når Cirkus Arnardo kommer til Ålesund.

-Klart vi må til Ålesund og Spjelkavik 17.mai. Den tradisjonen er viktig for oss, og nå er vi på vei opp Gudbrandsdalen, sier Are Arnardo.

Are er tredje generasjon Arnardo, og har tatt over driften av cirkuset etter sin far Arild som nå har trukket seg tilbake.

Og arven etter bestefar, Arne Arnardo, han som startet tradisjonen med å feire 17.mai i Ålesund, den tar Are på alvor.

-Han var jo viden kjent for sine illusjoner og tryllerier. Det har jeg brakt inn i manesjen igjen. Ellers har vi et fullspekket jubileumsshow som har det lille ekstra, for det er jo ikke hvert år en feirer 70-år, forteller han.

Hele fire dager setter Cirkus Arnardo av til publikummet sitt i Ålesund, et helt spesielt publikum, i følge Are.

-Det er noe eget med forholdet mellom oss og publikum i Ålesund. Det var noe både far og farfar hadde, og som vi har fortsatt. Mange i Ålesund har jo som tradisjon å komme til oss på 17.mai, eller dagene rundt nasjonaldagen. Dette har gått i generasjoner, også hos oss, sier han.

(Fortsetter under).

Cirkuskongen Arne Arnardo opptrådte i sin ungdom som slangemenneske, så god fysikk hadde han til langt opp i årene. Også til å sykle på tandemsykkel i 17.maitoget i Ålesund. Her har han og Anita Wagner akkurat passert Hellebroa og den gamle Brokiosken.

Et par ganger har den vært svart, en gang en russebil, men de aller fleste gangene har bilen cirkusdirektøren bruker i toget vært rød, og selvfølgelig kabriolet.

En gang på 80-tallet var kunstneren Terje Fagermo sjåfør for cirkuskongen Arne Arnardo i sin svarte VW Boble.

Et år var Arne også æresruss i Ålesund, og da var det russebil.

Flere år gikk Arne, Arild og Are til fots, eller Arne kunne komme syklende på tandemsykkel sammen med Anita Wagner, en tidligere konferansier hos Cirkus Arnardo.

Men så ble bilen rød. Det være seg en cirkusdirektør verdig. For cirkus er jo på mange måter sterke farger og noe øynene faller ned på.

Det er ikke få ålesundere som hvert år lurer på om Arnardo kommer i rød bil på 17.mai.

Og det er tilfelle også i år. For nå er det Are Arnardo som sitter i den røde bilen, noe han skal gjøre både i Sentrum og i Spjelkavika, der han leder an foran resten av cirkuset.

For tre år siden tok nemlig Are Arnardo Cirkus Arnardo tilbake til Ålesund sentrum.

Og i fjor laget Nettavisen spjelkavika.no "17.maitoget i Ålesund minutt for minutt" fra den røde bilen. Klikk deg inn og kom i 17.maistemning.

Nå er det en selvfølge, og et aldri så lite krav at Cirkus Arnardo kommer med en rød bil i 17.mai toget.

-Nå har jeg til og med flosshatten på plass etter mange år. Bestefar hadde alltid det, og både pappa og jeg hadde hver vår. Den har blitt mindre brukt de siste årene, men nå er den altså på plass igjen, og det er stas, sier Are Arnardo.

Cirkus Arnardo skal ha sin ålesundspremiere 16.mai klokken 18.00. Og der kommer også Spjelkavik skolekorps for å spille.

De marsjerer fra Helsehuset til cirkustomta ved Herd-anlegget. Her kommer også cirkusklovnene, og publikum som vil gå sammen med korpset til cirkuset. Dette har også blitt en god tradisjon, ettersom Cirkus Arnardo og Spjelkavik skolekorps har hatt et nært og godt forhold i mange år.

Videre holder Cirkus Arnardo forestilling 17. mai klokken 18.00, samt 18. og 19. mai klokken 16.00. Mer finner du på Cirkus Arnardo sine hjemmesider.

-Vi gleder oss, og kan avsløre at latteren skal sitte løst, og at ”wow-faktoren” er høy.

Som stikkord kan vi jo si at BMX-sykler, artige papegøyer, vågalt kniv- og armbrøst nummer, livlige hunder, et ekstremt raskt ”garderobetempo”, kakekrig og mye mye mer, avslører Are Arnardo.

(Fortsetter under).

Med Arild Arnardo på plass i en rød Mustang. Bildet er tatt i Spjelkavika der Arnardo har gått i 17.mai toget siden cirkusplassen ble flyttet inn dit.

Cirkuskongen Arne Arnardo blir kjørt i ei svart VW-boble. Og bak rattet, selveste Terje Fagermo, en gang på 80-tallet.

3.Generasjon Arnardo, Are Arnardo tok Cirkus Arnardo tilbake til Ålesund sentrum for tre år siden. I år er det tredje gangen han tar plass i den røde bilen 17.mai. Bilen på bildet er en Toyota. I fjor var det en rød Pegeot.

Spjelkavik skolekorps spiller hos Cirkus Arnardo på ålesundspremieren 16.mai hvert år. Korpset og cirkuset har fått et godt forhold gjennom alle disse årene.

Are Arnardo vet det ligger an til en real kakekrig, men kommer han seg unna kakeslaget?

Når Cirkus Arnardo feirer 70 år, ja da må en fly høyt, og fargerikt.