110.000 besøkende første året-Det er tall vi må si oss godt fornøyde med, sier han om antall besøkende gjennom det som ble et helt spesielt år.

Daglig leder for Bybadet i Ålesund Lasse Hoel kan registrere 110.000 besøkende første året.

Det etterlengtede tilbudet i sentrum stod endelig klart til bruk 19. Januar 2021, og de valgte å åpne dørene for første gang i en tid da verden ellers strevde med restriksjoner og nedstengninger. Men det ble ikke fokus. For Hoel og teamet på Bybadet har det helt siden starten vært viktig å konsentrere seg om det å være noe mer. Å klare å skape et sted for alle. 

-Vi er glade for den gode mottakelsen fra publikum og Bybadet har heldigvis rukket å bli et viktig innslag i bybildet. Vi jobber hele tiden for å utvikle tilbudet og for å skille oss ut. Vi har i tillegg til viktige kurs, sommerskole og skolebesøk også rukket å ha en rekke arrangementer som Halloween, disco, Damenes aften og barnebursdager, sier han om arbeidet med å skape en møteplass for alle i egen by. 

Elever fra Aalesund International School i full sving med svømmeundervisning.

Klart seg godt
 
Selv om det ble noen uker der også Bybadet måtte stenge helt ned, har de holdt hodet over vann. 
 
-Vi har selvfølgelig merket restriksjonene som alle andre, og på våren fikk vi i tillegg en periode på seks uker der vi måtte stenge helt. Det var tungt, men det nytter det ikke å tenke så mye på, sier han om tiden som førte til at som førte til at ansatte måtte permitteres. 
 
-Nå er imidlertid alle tilbake med fullt fokus på tiden fremover og et 2022 der vi håper ting vil bli lettere. Vi har mange planer for aktiviteter så det er bare å glede seg, sier Hoel som minner om at de fortsatt har god plass og at de hele tiden har gjort endringer for å tilpasse seg underveis. 
 
-Nå er sklier og bølgebasseng stengt, men resten av anlegget er åpent for alle over 11 år som ønsker å svømme og kose seg. Det holde seg i aktivitet, bruke kroppen og toppen og gjøre noe annet er jo bare ekstra sunt i en tid der man ellers er omgitt av begrensninger, sier han om tilbudet som også inkluderer bruk av terapibassenget, badstuer og boblebad, sier han og legger til at de venter med spenning på pressekonferansen i morgen torsdag. 

-Det er klart vi håper på å kunne åpne som normalt, men vi må bare vente og se, sier han.