10 tips til bypåske i ÅlesundLurer du på hva du kan finne på i Ålesund i påsken? Her er Bypatriotens 10 tips til opplevelser! (Du finner nyttige lenker nederst i saken). 

1) Atlanterhavsparken. Det store akvariumet på Tueneset er veldig glade i påsketurister og inviterer til en rekke aktiviteter. De har åpent hver dag hele påsken med start kl. 11.00. På alle hverdager og lørdager har de åpent til klokken 16.00. På søndager og "røde dager" stenger akvariet kl. 18.00.

2) Trappene til Fjellstua. Det er meldt strålende sol. Ta steg for steg: 418 trappetrinn til toppen av byfjellet Aksla. Oppe på fjellet og innover stiene finner du også flotte rasteplasser og egen trimpark. Her kan man vandre og være i timesvis!

3) Filmpåske. Store bøtter med popcorn og en lang rekke gode filmer venter på lerretet hos Løvenvold og Moa kino! Vær oppmerksom på muligheten for å gå på dagforestillinger begge plassene med de minste.

4) Borgundfjordfisket. Har du tilgang på båt? Ta turen ut på Borgundfjorden og opplev det eventyrlige fisket som pågår hele dagen og til langt på kveld. På med klær og husk noe varmt i thermosen!

5) Stikk-ut. Den flotte Stikk-ut guiden viser vei til knauser og fjell for liten og stor i hele området. Se byen fra Sukkertoppen eller vakre Høgnakken.

6) Fjøretur. Ta med bøtter, spann og nistepakke ned til sjøen. Her kan man bare være. Høre på bølgesus og se etter kunst i sanden. Fyll et kar med saltvann og la barna samle små og store gjenstander. Det kan bli ganske spennende til slutt. Tar dere med en sekk kan dere også plukke opp plast man finner. På den måten blir dyrene i sjøen også glade for at dere tok turen denne dagen!

7) Spis middag på en av byens restauranter. Flere av byens restauranter og kaféer har åpent denne påsken og de blir veldig glade for besøk av sultne bypatrioter. Her er noen tips: XL-gruppen (Kabb, Lyst og XL diner), Molo Brew, Big Horn Steak House og Fjellstua med flere! Se oversikt og finn lenker til de ulike i vår store oversikt over byens spisesteder.

8) Påskeparty. Det blir full rulle på byens mange små og store scener og utesteder. Gå ikke glipp av Påskequiz med Ante & Lars, Påskebingo med Signe Stunden, Påskekos i bakgården hos Søstrene Fryd, Pubquiz på Toldboden, Long long friday på Bachus, eller Tru Blue på Smutten! Se alt som skjer i vår kalender på toppen av siden.

9) Vaserunde i egen by. «Vasing» er en egen kunst som helt klart fortjener oppmerksomhet. Å rusle gatelangs, opp til museumshaugen, ned langs kaia, innom Stuen, hilse på kjente og ukjente, se opp for å se om du oppdager noe nytt, sett deg på benkene ved Hellebroa som har varme «i raua», kjøp en kaffe eller soft-is, og om det gir deg glede: ta masse flotte bilder. Del de gjerne med oss på #bypatrioten på Instagram!

10) Se deg omkring! Vi har verdens flotteste omland. Ta med familien til vakre Giske kommune, klyv inn i Skjonghellaren eller ta turen til besøksgården på Synnes på Vigra som har åpent fredag og søndag med påskeeggjakt. Ta båten fra sentrum til spennende Devoldfabrikken i Langevåg. De har også påskeaktiviteter for hele familien.

Vi håper noen av tipsende var inspirerende og ønsker alle våre følgere en riktig god påske enten man tilbringer tiden på fjellet eller i byen! Har du tips du vil dele så gjør det gjerne på facebook i kommentarfeltet under denne saken. Bypatrioten Ålesund

Under ser du enda flere bilder fra things to do i Ålesund! 

 Påskehilsen fra oss i Kipervika

Trine, Sindre og Aleksander! 

Konserter i kø! Se Bykalenderen for oversikt. (Bilde fra Terminalen Byscene).

Kaffe i strålende sol på Kiperviktorget blir aldri feil.

Softis med hvertfall to strø!

Shopping og bykos

Søndager i Ålesund har snart blitt en attraksjon i seg selv. Så har det jo hjulpet på med et fantastisk vintervær!

Naturopplevelser i vakre Giske kommune

Vi har ikke isbjørner i gatene, men se opp for sultne løver i Ålesund sentrum...

Byens mange restauranter venter! Bilde fra Kabb.

En kopp kaffe til! Visste du at Ålesund sentrum har over 50 spisesteder?

Ålesundstunnellene er åpne for fri ferdsel i påsken, noe som betyr at opplevelsene ikke er langt unna. Vi har besøkt Alnes Fyr på Godøya. Hvorfor ikke ta sykkel på hurtigbåten fra Ålesund?