Øvelseskjør med Marius NakkenHva er vel bedre enn å kunne øvelseskjøre på lukket bane med en av landets mest erfarne motorsportsutøvere? Torsdag har du sjansen. Marius Nakken og NAF inviterer til kjøring med rød L på bana i Olsvika.

Torsdag har du muligheten til å øvelseskjøre med Marius Nakken på lukket bane i Olsvika. Sammen med NAF avd. Ålesund og omegn åpner har banen, slik at en kan trene i rolige og trygge omgivelser.

I trygge omgivelser og med god hjelp fra en av Norges mest erfarne motorsportsutøvere, Marius Nakken kan helt ferske sjåfører få prøve seg på lukket bane kommende torsdag klokken 17.30. Påmeldingen er på Facebook.

For Marius Nakken og NAF avd. Ålesund og omegn åpner nemlig opp øvingsbanen i Olsvika, et sted der en kan kjøre bil for aller første gang, og med kyndig hjelp, og under rolige og trygge omgivelser.

Å kjøre bil trygt er trening. Og trening øker sjansen for å bestå førerprøven.

For å kunne øvelseskjøre må den nye sjåføren ha fullført trafikalt grunnkurs, og jo mer en øvelseskjøre, jo bedre sjåfør.

Erfarne sjåfører er tryggere, og trafikkskolene gir en grundig opplæring, men det vil være kostbart om trafikkskolene også skal bidra med å skaffe ferske sjåfører erfaring. Derfor er ledsageren viktig.

- Å kunne øvelseskjøre på et lukket og trygt område gjør at både den nye sjåføren og ledsageren kan senke skuldrene.  Det gir arbeidsro og øker læringsutbyttet.  NAF Ålesund Motorstadion i Olsvika er derfor en perfekt arena for dette formålet. Med dette tiltaket vil man være bedre forberedt når man skal ta turen ut på trafikkerte veier, sier Marius Nakken.

Dette må til for å delta.

Ledsager må ha fylt 25 år, og hatt førerkort for bil sammenhengende de siste fem årene.

Eleven må ha fylt 16.år, og ha med bevis for fullført trafikalt grunnkurs, eller førerkort i en annen klasse.

Bilen må ha rød L på hvit bakgrunn, og ha ekstra speil for ledsager.

Det er gratis for NAF-medlemmer å delta. Kroner 100 for ikke-medlemmer.

Vil du melde deg på må du gå til arrangementet på Facebook og trykker SKAL.

De ti første får plass i denne omgang, men tilbudet vil bli gjentatt ved økt interesse, informerer NAF avd. Ålesund og omegn.