Ønsker sted å være i sentrumMiljøet begynner å bli kjempestort. Det spenner seg fra tre-åringer til voksne. Felles er at de digger å holde på med scoot, skateboard og inlineskøyter. Nå vil de ha en plass å være!

De holder på i bybildet, men ønsker seg en fast plass å være. Scootmiljøet frir til kommunen og håper på svar.

Miljøet begynner å bli kjempestort. Det spenner seg fra tre-åringer til voksne. Felles er at de digger å holde på med scoot, skateboard og inlineskøyter. Nå vil de ha en plass å være!

De har møtt opp i hopetall. Mobilisert for å vise Bypatrioten hva det er snakk om. Foreldre og barn. 

-Dette er bare så kjekt for barna. Det er en sport for alle, helt uavhengig av alder og hvor du bor. Dette kan du holde på med over alt, og det gjør de, forteller en mor som brenner for at man skal få til noe som er mer organisert. 

-Nå sender vi barna på bussen til byen eller Moa hvor de gjerne driver rundt i parkeringshusene.  Det synes jeg ikke er like kjekt, forklarer hun og forklarer at parken på Moa ikke lengre er brukbar.

-Den har ikke blitt vedlikeholdt og der er glasskår over alt. Den er allerede blitt for gammel, sier hun. 

Miljøet er voksende. Ute i verden og i andre byer er dette allerede en stor sport. Bakdelen i Ålesund er at man ikke har noe sted å være. 

(Forstsetter under)

-Vi håper på å kunne utvikle et godt miljø for denne sporten, sier initiativtakerne som har møtt frem for å vise oss hva det er snakk om.

-Vi foreldre som har barn som virkelig er interesserte kjører gjerne langt for å være med på camper andre steder. Der lærer de av hverandre. Så har du muligheter utendørs i Volda og innendørs i Ørsta. Ellers er det bare noen få plasser der det er satt opp små parker, men det er ikke nok, forteller Jo Atle Løvlid som er en av drivkreftene bak initiativet som nå blir tatt. 

-De trenger et sted å være. Det er flott at de er i bybildet, men en hall eller et annet egnet sted vil kunne gi en mulighet for å bygge opp et miljø. Vi er ikke kravstore og er villige til å legge ned mye egeninnsats for et tilbud som dette. Hadde noen for eksempel kunnet tilby oss et tomt lager så er det mye vi kan få til på dugnad, sier han og får støtte fra de andre foreldrene rundt. 

Vi prater litt løst. Om organisert idrett som fotball og håndball som får mye oppmerksomhet og gjerne har faste former. Mange ungdommer faller utenom her. Rundt beina på oss suser over 20  barn og unge som har møtt opp i dag. Det trikses og hoppes. De små følger etter de store. 

(Fortsetter under)

-Dette er en sport der vi bestemmer selv hvor langt vi skal komme og når vi skal trene, forteller Fredrik Ulvestad.

En av de som drømmer om en plass å holde til er Fredrik Ulvestad (15). (Se også video under)

-Det er en sport der du kan bli så god som du vil, du kan holde på når du vil og her er ingen trenere. Hvor langt du har lyst å komme er helt opp til deg selv, forteller han om hvorfor han synes dette er så kjekt. 

-Vi holder på rundt i byen. Der er ingen andre plasser utenom Ørsta, men da må vi ta buss og forholde oss til åpningstidene der. Mest blir det derfor til at vi holder på i parkeringshusene men der blir vi stort sett kastet ut. Det beste hadde vært om vi hadde fått til et sted midt i Ålesund sentrum. Da hadde det vært lett for oss å samles og ha et sted å holde på. Bare vært i lag og holdt på så mye vi ville. Da hadde det vært stor sjanse for at vi også kunne ha fått til et miljø der vi faktisk kunne ha utviklet oss, sier han. 

-Det hadde jo vært suverent med en fiks ferdig flerbrukshall, men vi vet jo at det er en vei å gå. Derfor er vi villige til å organisere oss og heller starte med et dugnadsprosjekt, sier Løvlid som håper kanskje kommunen tar ballen. 

-Det hadde vært helt supert om vi kunne fått et tilholdssted, for dette er virkelig en voksende sport og som du ser er her et utrolig engasjement både hos barn og foreldre, sier han. 

Bypatrioten er helt enig! Det hadde vært helt fantastisk om man kunne ha få til et samarbeidsprosjekt for å lykkes med å organisere dette miljøet i bybildet. Hvorfor ikke i tilknytning til sørsiden, der det allerede er tenkt et urbant miljø med kultur og aktiviteter? 

Noen? 

#litenibyen