Årets varmeste dugnadI stummende mørke listet vi oss rundt hjørnet til Kirkens Bymisjon sin kafè i Parkgata. Så tidlig at vi var redde for å vekke fuglene i byparken. På vei for å være med på årets varmeste dugnad.

Tidlig, tidlig morgen utenfor Kirkens Bymisjon i Ålesund. Det er 1. november og tid for å ferdigstille årets varmeste dugnad.

En rekke frivillige og engasjerte byborgere har samlet seg for å bidra.

Vel inne i den gamle metodistkirken slo varmen mot oss. Umiddelbart.

Flere hundre oransje skjerf som siste månedene er strikket på dugnad skal fordeles utover i byrommet. I år som i fjor. For å få til dette trengs det mange morgenraske frivillige. Dagens yngste tok gledelig på seg oppgaven før hun selv skulle på barnehagen.

Resten av den frivillige troppen bestod av både gjester, frivillige, ansatte og venner av Kirkens Bymisjon.

Sammen strømmet de ut i byen med store poser fylt av varme og gode skjerf som ble plassert på statuer, gjerder, lyktestolper, benker og rundt halsen til en og annen forvirret forbipasserende.

Det handler om å vise omtanke.

-Vi er klare, sier denne flotte gjengen som skal ut i bygatene og henge opp de flotte sjalene som er strikket på dugnad.

Et gjenkjennelig sjal knyttes fast i en av byens benker

Nede på kaia stod de lokale fiskerne klare med nykokt kreps, krabbe og annet snadder fra havet. De satte også pris på sjalet de fikk rundt halsen.

-Dette er den kjekkeste dagen i året. Heldigvis er værgudene også med oss såpass at sjalene ikke blir våte, kommenterte en av de frivillige som har vært med i flere år.

Med tomme poser gikk turen etterhvert tilbake til Kirkens Bymisjon. Fuglene kvitret "God morgen" i det vi rundet hjørnet. Inne ventet en deilig frokost som vi spiste. Sammen.

NB: Ser du et skjerf senere i dag, så er det bare å ta det med seg! Det er meningen det. For på lappen som følger med finner du også det viktige budskapet om hvordan du kan hjelpe til med å gjøre byen varmere og glede noen som gruer seg til jul.

Send sms GLEDE til 2490 og du gir to middager og et godt sted å være for en i gatemiljøene!

(Tekst/foto: Marit Brunstad)

Gled en som gruer seg til jul! Send SMS glede til 2490

De lokale fiskerne på kaia kunne glede seg over varme fra sjalene

Det handler om omtanke!

Finner du et sjal i Ålesund sentrum er det bare å ta med seg

Til og med trollene ble overrasket i dag tidlig

Skalene henges opp over alt. Her fra Rutebilstasjonen i Ålesund sentrum

Flere hundre oransje sjal er strikket på dugnad

Etter aksjonen smakte det ekstra godt med frokost i felleskap.