Åpner XL Diner med gavepakke til gjesteneOptimistisk, om enn litt skjelven, åpner Ivar Breivik XL Diner på torsdag, og det i nyoppussede lokaler og med en gave til gjestene som finner veien til restauranten på Skateflua.

Mye er nytt etter oppussingen av XL Diner på Skateflua. -Jeg liker godt rustikk, og det er jo litt som klippfisken vi serverer, forteller Ivar Breivik.

-Jeg liker det rustikke. Litt slik som klippfisken vi selger, sier Ivar Breivik om lokalet han har fått pusset opp når han likevel måtte holde stengt under koronakrisen. Nå er det ferdig, og Ivar er klar til å åpne en restaurant med vårgrønne detaljer.

Men Ivar vedgår at det er litt som å lære seg å gå igjen.

-Ja dette har vært tøft, og er tøft fortsatt. Vi åpner nå, og vi gleder oss til å få gjester i restauranten igjen. Men krisen har merket oss, og dette er nok noe vi må bære med oss en stund, forteller han, i et forsøk på å sette ord på sjokkbølgen som traff næringslivet og ham selv som en knyttet neve midt i magen.

-På XL har vi tre kundegrupper. Turistene, næringslivet og privatkunder. For i år er nok det aller meste av turisttrafikken fra utlandet nok borte, men vi håper jo at nordmenn på ferie vil besøke oss når de er i Ålesund. Næringslivskundene våre har vi god kontakt med, og de gleder seg over at vi åpner, men mange aner ikke når de selv får hjulene i gang igjen og kan besøke oss, sier han.

(Fortsetter under).

Endelig kan gjestene spise klippisk fra XL Diner. At en får et solid prisavslag er jo ikke å forakte.

Ivar har også spisestedene Happy Elefante og Lyst i Kongens gate. Det han ser der gir grunn til optimisme.

-Jeg er overrasket over pågangen, derfor er jeg spent på hvordan det blir her på XL, men det har vært en god pågang etter at vi åpnet bookingen, sier Ivar, som nå gir en aldri så liten gavepakke til privatpersoner som kommer for å spise en bedre middag.

-Ja, vi gir 200 kroner i avslag på maten, enkelt og greit et røverkjøp. Du bestiller en treretter til en normalpris på 499, men betaler bare 299. Dette for å et godt tilbud til folk som har lyst ut og kose seg. Tilbudet vil vi ha en stund framover.

I tillegg har vi egne pakker for næringslivet, pakker som vi kjører ut 2020. For det er jo ikke bare oss dette har vært tøft for, derfor håper vi disse tilbudene også skal være til hjelp for gjestene våre, sier han.

 -Og det er trygt å gå ut med tanke på smittevern?

-Ja, absolutt. Her følges smitterådene til punkt og prikke, og med rett avstand, forsikrer Ivar Breivik.