Åpner sybutikk i sentrumDette er historien som viser at  ikke all netthandel er handel som truer den fysiske butikken på gateplan. Heller tvert i mot. Kreativshop er nemlig nettbutikken som også ble til butikk.

Marianne Nedregård (33) er damen bak nettbutikken kretivshop.no som nå blir fysisk butikk i Ålesund sentrum

Det hele begynte hjemme på stua på Valderøya. Her startet Marianne Nedregård (33) det som har vært et aldri så lite eventyr med nettbutikken kreativshop.no. Det er nå litt over to år siden. Stuen har hun vokst ut av for lengst, hun har ansatt to på heltid og lørdag åpner hun det som blir byens nye systue.

-Jeg har alltid likt å holde på med kreative ting. Etter en ferie i USA var jeg solgt. Der kom jeg nemlig over en vinylkutter som lar deg trykke og designe egne motiver på alt fra klær til dørskilt, vegger og biler. Sånt hadde vi ikke tilgang på her hjemme, så den ble med i bagasjen hjem. Dette hadde enda ikke nådd privatmarkedet da jeg startet opp og det har tatt helt av, sier hun om det som for Bypatrioten er en helt ukjent verden

(Fortsetter under)

Vinylkutteren selges både på nett og i butikken. Et verktøy til stor glede for deg som digger D.I.Y prosjekter

Et kjapt søk på nettet og man skjønner at dette er stort. Eget design på t-skjorter, kopper, med glitter og uten.

-Alt dreier seg om denne enkle vinylkutteren sier hun og viser stolt frem maskinen som står plassert i butikken.

-Så har du alt som hører til av tilbehør og vinylark. I alle farger og varianter. Vi har kunder fra hele landet og det går i ett, sier hun om det som fortsatt skal være en nettbutikk men som nå utvides med søm og blir til en fysisk butikk i Ålesund sentrum.

(Fortsetter under)

Nå får du kjøpt symaskiner i Ålesund sentrum.

-Vi åpner rett og slett en sybutikk. Det er noe sentrum mangler og der er utrolig stor interesse for søm. Vi skal selge symaskiner og har allerede fått på plass et godt utvalg i stoff til klesproduksjon. Begge våre aktiviteter hører sammen. Nå kan du både sy t-skjorten og sette på eget trykk, sier hun og viser oss en hemmelighet som lanseres først på åpningsdagen lørdag.

-Dette stoffet har jeg fått produsert etter eget design og ønske. Dette er det bare vi som har. Det er viktig for meg at det vi selger har høy kvalitet og er godkjente produkter. Folk skal vite hva de får, at det er både miljøvennlig og uten skadelige stoffer for den som skal bruke det. Det får de her, sier den unge grunderen som i rekordfart har vokst fra sin faste jobb på et av byens hotell.

(Fortsetter under)

Her i Storgata 23 finner du byens nye sybutikk!

Jeg jobbet fulltid på Waterfront da jeg startet dette som en hobby. Først måtte jeg trappe ned til 50% stilling og ikke lenge etter var det bare å gi seg ende over og satse. Det har jeg ikke angret på. Tenk at i dag er vi tre stykker her. Det er nesten helt uvirkelig, men det er knallgøy! I morgen får vi opp logo på vinduene og jeg er så glad for at vi ligger i tilknytting til gågata. Vi har en stor og fast kundegruppe og er ikke så avhengig av drop-in, men når vi nå skal selge symaskiner må vi også ha en plass der folk kan komme både for å prøve og få hjelp, sier hun om beliggenheten i bakken like ovenfor Paviljongen.

De er glade for å være på plass i romslige lokaler og har også leid et stort lager i andre etasje. Her vil de starte opp med egne kurs og aktiviteter, men først skal de åpne dørene og lande litt.

-Det har virkelig vært hektisk siste tiden, men nå er det bare å gi full gass, sier Nedregård som inviterer alle bypatrioter velkommen innom på åpningsdagen lørdag!

(Tekst/foto: Trine Klemetsen)

Åpningstider

Mandag-lørdag 10.00-16.00

Du kan også bestille på nett og hente i butikk. www.kreativshop.no 

Flotte lyse lokaler og masse boltreplass for damene i Kreativshop som etablerer seg på gateplan i Ålesund sentrum.

Tilbehør og tråder i alle farger og varianter.

Så litt snacks til turister som ønsker et minne å ta med hjem etter besøk i jugendbyen Ålesund.

Dette stoffet finner du kun hos Kreativshop i Ålesund.

Strikk til boksershortsen! -Det er de beste det. de du har sydd selv, sier Marianne hos Kreativshop.

Produktprøver som viser alt det kule du selv kan lage med vinyl!

Glitter er viktig. Det er supertøft på t-skjorter sier Marianne som selv har på seg sitt eget design.

Små søte pingviner blir fort til en søt baby-body. Kreativshop donerer bort stoffrester til de som syr gaver til prematuravdelingen på sjukehuset.