Åpner ny salongDet er bare få uker siden hun var med på å hale i land en solid femte plass i VM sammen med landslaget i Paris. Nå starter Halat Lied egen frisørsalong i Ålesund sentrum.

Halat Lied har 23 år med fartstid i frisørbransjen. Nå tar hun sats og åpner egen salong i Ålesund sentrum.

-Det var rett og slett på tide å følge drømmen og starte opp noe helt eget, sier hun i det hun viser oss rundt i lokalene i Korsegata 8.

-Vi pusser opp så fort vi bare klarer og hadde håpet å åpne i oktober, men ting tar alltid mer tid enn man tror, sier hun og flytter videre på malerkoster og stiger.

Når alt står ferdig skal det være rom for 10 klippestasjoner, eget VIP rom og neglesalong.

(Fortsetter under)

Bak gråpapiret i vinduene i Korsegata 8 er det nå hektisk aktivitet.

-Jeg vil jo at det skal bli byens fineste salong, men jeg er jo aldeles inhabil, sier hun og ler.

Nå er hun midt i prosessen med å sette sammen teamet som skal jobbe her.

-Jeg vil ha de som brenner for faget, som er engasjerte og som strekker seg langt for kundene. Vi har en fantastisk beliggenhet både i sentrum og huset her. I etasjene over finner du mange andre passende aktører som leger, apotek, velvære og fotpleie, så at her også kommer frisør gjør det bare enda mer komplett, sier hun.

Lied er ikke redd for å satse.

-Jeg har holdt på lenge og har opparbeidet meg mange faste kunder. Håpet er jo at noen av de blir med meg videre. I tillegg tar jeg på meg andre oppdrag. Denne helgen skal jeg til Geiranger å pynte brud. Det er noe av det kjekkeste jeg gjør. Sånt gir meg inspirasjon.

(Se bilder fra VM under)

Med denne frisyren tok teamet en 5. plass under årets VM i Paris. -Der var 48 nasjoner representert i klassen, så en femteplass er mer enn vi kunne drømme om, sier Lied.

Så glad blir man når man får en 5. plass i VM. (Foto: privat)