Åpen dag ved Ålesund fengselLørdag åpner Ålesund Fengsel for besøkende mellom klokken 11:00 og 12:30. Der kan man få mulighet til å se hvordan ting fungerer der inne.

Tore Hareide viser fram benker som de omsatte har laget. På åpen dag får man mulighet til å se verksdriften og hva de selger.

De besøkende får mulighet til å se deler av celleavdelingen, besøksavdelingen og verkstedene.

– Vi ønsker å vise befolkningen hvordan vi har det og hva vi gjør inne i fengselet. Vi har hatt åpent en gang i året noen år på rad nå og det har blitt en tradisjon. I fjor var det 300 mennesker innom, sier verksbetjent Tore Hareide.

Ettersom at det i år er valgår og at valget nærmer seg blir det også en del informasjon om hva et nytt soningssenter på Sunnmøre skal inneholde og hvilke partier som mener hva.

– Det siste året har vi forsøkt å belyse behovet for at et nytt soningssenter må komme inn som et offentlig prosjekt. De politiske partiene har fått anledning til å dele sitt syn på behovet for et nytt soningssenter på Sunnmøre. Vi skal henge opp plakater og fortelle om hva de forskjellige partiene støtter når det kommer til nytt soningssenter, forklarer han.

– Vi vil også informere om utdanningsmulighetene innen kriminalomsorgen. Så de som ønsker å bli fengselsbetjent kan møte på åpen dag og få informasjon om dette. Røde Kors og Kirkens Bymisjon blir også å være tilstede og fortelle om sine tilbud, forklarer Hareide.