Ålesundere vil på cruiseBypatrioten heier på kortreiste opplevelser, men må nok bare innse at vi også må lufte oss. At vi må ha et innslag av stabilt klima. Det bekrefter Ticket reisebyrå som har utrolige 120 prosent økning på antall bestillinger av cruisereiser.

De ansatte i Ticket Ålesund jubler over rekordbookinger for cruisereiser. I går var det klart for den årlige kundekvelden der de presenterte nyhetene for 2018.

I går hadde reisebyrået invitert til sin årlige kundekveld, og det er helt tydelig populært å få siste nytt først. Over 60 personer hadde møtt frem for å se på nyhetene fra Ticket, Royal Carribien og Hurtigruten som alle var tilstede. Det er tydelig at vi vil ut. At vi vil oppleve nye ting enten det er i Europa eller langs Norskekysten. 

-Det er bare fantastisk for en pågang, forteller Cathrin Eide som er salgsleder hos Ticket på Moa.

-Sammenlignet med samme tid i fjor så har vi en økning på 120 prosent i salget av antall cruisereiser fra Ålesund. Det var nesten så jeg ikke trodde på tallene. Vårt kontor topper statistikken og er det mestselgende av våre byråer i Norge, sier hun. Noe som bekreftes av Jan-Petter Haanshuss fra RCL Cruises, som også var tilstede for å lokke enda flere Sunnmøringer ut på tur.

(Fortsetter under)

 

Ålesund er et viktig marked for oss, forteller Jan-Petter Haanshuus i RCL Cruises LTD

-Ålesund er et veldig viktig marked for oss. Tallene viser jo at folk booker igjen og igjen, sier han og legger til litt om hva han tror det er som tiltaler oss.

-De som reiser med cruise får oppleve mye, ikke bare om bord, men vi beveger oss fra havn til havn, mellom byer og nye land. Så ser vi det at vi har folk i alle aldrer. Både par, storfamilier og småbarnsfamilier, forteller han.

(Fortsetter under)

Tidlig ute

-Det vi ser er at folk er tidlig ute. Da vi åpnet for salg av sesongen 2018 nå i mars så stod folk allerede på liste. Det begynner allerede nå å bli tynt i utvalget at familielugarer og muligheter for større grupper som vil reise sammen, sier Cathrin Eide som selv reiser med cruise så fort det lar seg gjøre.

-Det er viktig for oss å vite hva vi selger, så alle på kontoret her har vært på tur og for min del skal jeg ha med både familie og venner neste år, så jeg går bare rundt å gleder meg.

(Fortsetter under)

 

Joahnna Nakstad fortalte om nyheter fra Hurtigruten

Tett på folk og tett på kysten vår. Hurtigruten er et flytende landemerke.

Opplevelser i Norge

Tilstede var også Joahnna Nakstad fra Hurtigruten. Der er Bypatrioten straks mer på hjemmebane, og lar seg rive med når det snakkes om lokalmat, lokale ekspedisjoner og tilhørighet.

-Vi opplever at Hurtigruten er viktig for folk som bor langs kysten, så vi må være forsiktige når vi gjør nye ting. Dette er en del av folkesjelen i Norge. Det så vi da vi endret interiør på noen av skipene. For oss er alle skipene like viktige, men vi må også tilpasse oss nye grupper og markeder. Heldigvis kan man velge blant ulike skip og velge de som også har nostalgien intakt sier hun.

Når hun snakker om nye markeder legger hun ikke skjul på at de er på jakt etter yngre publikum som også reiser utenom høysesongen.

-Vi har satset stort på det med «Explorer seilinger» med egne guider og opplevelser både på land og vann. I tillegg har vi også et helt nytt program for de små «Young Explorer» som er skreddersydd for for nysgjerrige eventyrere mellom 7-13 år, sier hun og understreker at mens Hurtigruten kanskje ikke har bamseklubber, så har de fokus på natur, kunnskap og opplevelser.