Ålesund tinghus åpner dørenePrøveekteskap, fotlenkesoning og en fiktiv rettssak er blant ingrediensene når Sunnmøre tingrett inviterer til åpen dag lørdag 6. mai.

Varierte tjenester
Er du nysgjerrig på hva som foregår inne i et tinghus? Lørdag 6. mai inviterer Sunnmøre tingrett hele familiene til åpen dag i de nye, flotte lokalene på Skansekaia.

Her kan publikum få vite mer om de mange aktivitetene og tjenestene som foregår i et tinghus hver dag. Det er lagt opp til et variert og spennende program denne lørdagen.

 

Prøveekteskap og fotlenke
Dersom du vurderer borgerlig vigsel, er det nettopp i tinghuset man gjennomfører dette. I 2016 ble det utført 118 borgerlige vigsler i Ålesund. Under åpen dag kan du ta med deg din utkårede og få sorenskriveren til å foreta en prøvevielse hvis du lurer på hvordan dette foregår.

I løpet av dagen kan du også oppleve en fiktiv rettssak med skuespillere i rollene som aktor, advokat og tiltalt.

Dommerkåseri
Knut Anders Oskarson har vært dommer i Sunnmøre tingrett siden 1993. Under åpen dag serverer han publikum et kåseri der han med en humoristisk snert skal beskrive hverdagen i tinghuset. 

Sunnmøre tingrett har fått med seg Advokatforeningen, Kriminalomsorgen og Jordskifteretten som vil bidra på hver sin måte.

Alternativ soning
Kriminalomsorgen kommer for å fortelle om fotlenkesoning, et soningsalternativ som gjør at domfelte i mindre alvorlige saker kan sone hjemme.

Ålesund tinghuse har ca. 20 ansatte er domstol for tolv sunnmørskommuner.   De har et nedslagsfelt på 109 000 innbyggere og

Sunnmøre tingrett har også en egen Facebook-side der du kan lese mer om arrangementet på lørdag.