Ålesund Live programklar med ny scene15.-16. juni innvies sommerbyen Ålesund. Da er det klart for årets første musikkfestival med konsertopplevelser på rekke og rad både fredag og lørdag. «Ålesund Live» skjer midt i sentrum og dette er virkelig helgen for å være turist i egen by med hotell, shopping, restaurantbesøk og liveartister tett på. 

Åge og Sambandet på scenen under "Ålesund live" 2017

-Vi er i rute og forhåndssalget er veldig bra, så nå skal vi bare legge inn bestilling på litt bedre vær enn i fjor, sier Ante Giskeødegaard i Momentium som gleder seg til å endelig sparke i gang festivalåret.

Ny scene

«Ålesund Live» ble i fjor flyttet til sørsiden. I tillegg til den store utescenen vil de under årets festival også innlemme Terminalen som scene.

-Da får vi variasjon og kan veksle mellom hovedscenen og Terminalen. Det vil bli mulig å få med seg alle artistene, men det er klart at det som da blir scene to har mindre kapasitet så her må de ivrigste være lett på tå, sier Ante som legger til at det handler om bedre variasjon og flyt inne på festivalområdet.

Samtidig som de rigget til "Ålesund Live" for første gang, stod de samtidig på hodet for å ferdigstille det nye utestedet "Molo Brew" som også ligger i selveste festivalområdet.

Singer/songwriteren James Bay er blant de aller mest spennende og populære navnene på musikkfronten. Han har vunnet Brit Awards, blitt nominert til 3 Grammys og vært på plakater for motegiganten Burberry. På Brit Awards i 2016 opptrådte han sammen med Justin Bieber på låten «Love Yourself». James Bay mikser pop, folk, rock, blues og soul, og blir sammenlignet med artister som blant annet Hozier, George Ezra, Ed Sheeran og Ben Howard. 15,-16. juni kan du oppleve han i Ålesund.

Bedre logistikk

-Det å rigge et festivalområde for første gang byr alltid på overraskelser, og intet unntak her. Det gikk mest på logistikk og rigging. I tillegg så var vi i full gang med å bygge Molo Brew så det var mye som skjedde på en gang, sier Ante. 

Stolt av lokale innslag

På programmet står kjente navn som Hellbillies, James Bay, Susanne Sundfør, Lukas Graham og Gåte, men det er ikke nødvendigvis de som stjeler oppmerksomheten til festivalgründeren.

-Jeg vil gjerne trekke frem noen artige innslag på årets festival. Vi er så heldige å ha fått med oss lokale band som King Kamping og Tennis. Band som hadde sin storhetstid for sikkert 20-30 år siden. Det er bare så gøy å ha de på hovedscenen, sier Ante som legger til at de hele tiden jobber for å  klare å få en god miks av lokale, nasjonale og internasjonale artister.

Se hele programmet og kjøp billetter her! (Sponset lenke)