Ålesund Live hele åretÅlesund Live er i endring. Festivalen mange kjenner som et høydepunkt i juni, deles nå opp til en konsertrekke gjennom hele året. 

Ålesund Live deles opp

Ålesund Live fortsetter, men ikke slik vi kjenner den i dag. Til nå har Momentium holdt tre store festivaler på Sunnmøre over to måneder gjennom sommeren i tillegg til flere store konserter. Mange som fikk med seg både Bryan Adams og Elton John går nå kanskje rundt og gleder seg til Mark Knopfler.

– Vi ønsker å gjøre det til en positiv opplevelse for alle. Det er mye som skjer på sommeren, og litt mindre resten av året. Det ønsker vi å gjøre noe med sier leder i Momentium, Ronny Stokke.

(Fortsetter under...)

Jugendfest i Ålesund

– Folk bor her like mye i januar og oktober, som de gjør på sommeren. Vi trenger ikke på død og liv å legge alt til sommermånedene og til ferien. Det kan gjerne bli litt mye. Derfor deler vi nå opp Ålesund Live, og arrangerer heller litt større og mindre konserter fordelt gjennom hele året. Målet blir å ha omkring seks konserter i løpet av et år, forklarer han.

Så Ålesund Live fortsetter, men ikke med et eget festivalområde som det har vært til nå. På samme tid utvider de også Sommerfesten på Giske til to dager, der en dag er kun for voksne og søndag for barn og familier. Jugendfest arrangeres uten Minijugend, men står fortsatt stødig som den store avslutningen på sommersesongen. 

(Fortsetter under...)

Ronny Stokke i Momentium om festivalåret 2019

Momentium har allerede annonsert noen av de store konsertene for i år. I april er det Highasakite og i juni Mark Knopfler.

– Junihelgen gjør vi til ei langhelg, med mindre konserter på både Terminalen og Bro før Mark Knopfler går på scenen fredag, forteller Stokke.

– Vi gleder oss til å prøve dette konseptet og har veldig troa på det. Slik det har vært til nå, så har det først vært Ålesund Live, og så to helger senere Sommerfesten på Giske. Det blir kanskje litt mye, og da må man velge. Så skal vi heller evaluere hvordan dette gikk til neste år,  sier han.