Ålesund kommune gir kr. 15.000 til fellesfyrverkerietTorsdag kom gladmeldingen fra Ålesund kommune om at de støtter fellesfyrverkeriet med kr. 15.000. -Det setter vi stor pris på, sier Trine og Sindre i Bypatrioten som dermed er klare for en sikkelig innspurt. (Tekst: Fridgeir Walderhaug). 

Fyrverkeriet i Ålesund sentrum nyttårsaften 2017 trakk flere tusen til sentrum. -Vi håper å gjenta dette også i år, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten.

Så langt har man samlet inn kr. 20.000 i Giske kommune og 58.000 i Ålesund.

-Vi har fortsatt stor tro på å lykkes med å skape en ny tradisjon. En opplevelse som i tillegg er åpen og gratis for alle. Det å kunne samles og ønske hverandre et godt år samtidig som man får et skikkelig show satt sammen av profesjonelle, det er med på å skape nye og gode minner, sier hun.

At arrangementet starter tidligere på kvelden er også for å gjøre det tilgjengelig for alle.

-Nå korter vi ned den evinnelige ventetiden for de minste. Nå kan man heller ta på seg lue og votter å ha det kjekt sammen en liten og innholdsrik time før alle går hjem til seg og sitt igjen, sier Sindre som håper bedrifter og private er med på laget.

-Dette lager seg ikke selv, men det er veldig mye lettere om mange bidrar med litt. Vi har satt en veiledning på 250,- for private og 2500,- for bedrifter, men her blir vi glade for hvert et eneste bidrag. For private som spleiser med kr. 250,- og oppover trekker vi også en vinner av t/r for to til Amsterdam som er gitt i premie av KLM. Det er jo stas at de som aktør ser verdien av arrangementer for dette i byen vår. Dette gjør jo oss bare enda mer attraktiv, sier Klemetsen. 

Mandag setter de i gang med ringedugnaden som de håper gir resultater.

-Flere bedrifter har allerede støttet og vi er svært takknemlige for bidraget fra Ålesund kommune samt Ålesundsregionens Havnevesen. Det hjalp på, så nå håper vi på full guffe fremover, sier de. 

Alle bedrifter som vil gi uoppfordret kan gjøre det til kontonr. 1503.85.54708 og sende en e-post på post@bypatrioten.com. Da vil de også motta et gavebrev fra oss. 

-Dette er en dugnad der alle midlene går uavkortet til fyrverkeriene i Ålesund og Giske, sier Klemetsen.

Vil du bidra?

VIPPS:
Bypatrioten Fyrverkeri Ålesund 49256
Bypatrioten Fyrverkeri Giske 15005

For bedrifter og private som ønsker å betale over nettbank: 

Merk fyrverkeri og kommune

Kontonr: 1503 85 54708

Attangør: Bypatrioten i samarbeid med teknisk arrangør Nova Pyrotechnics/Svea Fireworks

Stor takk til Ålesundsregionens Havnevesen, Ålesund kommune og Giske kommune som alle bidrar med støtte og tilrettelegging! 

Fellesfyrverkeriet i Ålesund sentrum 2017

-Vi håper på å komme i mål også i år, sier Klemetsen i Bypatrioten.