Ålesund Ølfestival til KorsatunnellenFra fjorårets ølfestival på St. Olavsplass i Ålesund hvor Geiranger Bryggeri var en av utstillerene.

-De to foregående årene har Ølfestivalen blitt utsolgt så fort at vi nå tar et skikkelig grep; vi flytter arrangementet inn i Korsatunellen, sier leder for matfestivalen Terje Devold.

Det er tredje året på rad at matfestivalen arrangerer egen ølfestival. Et konsept som har blitt svært godt mottatt. 

-Etter at vi to år på rad der vi har opplevd å være helt utsolgt og har måttet avvise bryggerier som ønsker å delta har vi besluttet å flytte arrangementet inn i Korsatunellen. På den måten mer enn dobler vi kapasiteten for publikum og bryggerier. I tillegg kommer selvsagt fordelen av at den er "væruavhengig" og at den har svært god toalett-kapasitet - en ikke ubetydelig fordel for en Ølfestival, humrer Devold som er godt i gang med planleggingen. 

(fortsetter under)

-Vi vil selvsagt legge vekt på å innrede og pynte tunellen på en optimal måte for to herlige kvelder, og det visuelle skal bli en liten overraskelse for de som tar turen. Så har vi hatt henvendelser fra publikum som ønsker at vi åpner tidligere, noe vi har hatt tatt hensyn til når vi åpner dørene kl. 17.00 lørdagen. 

Den Norske Matfestivalen i Ålesund

Matfestival i tre dager

Selveste Matfestivalen fikk seg et viktig løft i fjor ved å rendyrke konseptet og tilføre flere nye elementer som egen arena for «Streetfood» og nysatsingen «Barnas Matfestival» som i år også har fått støtte fra Nærings- og fiskeridepartementet.

-Det at vi har fått 150.000 kroner var veldig gledelige nyheter som viser at jobben vi gjør med undervise og lære barn og unge om sjømat blir sett. For oss er dette en viktig satsning, og med så mange besøkende som vi hadde i fjor er dette et tilbud vi ønsker å styrke ytterligere. Det kan vi gjøre nå, sier festivalsjefen.

-I tillegg har vi tatt et valg på å gå fra fire til tre dager på festivalen. Dette gjør vi for at det skal bli bedre for utstillere og ikke minst publikum. På denne måten blir det mer konsentrert og vi får enda flere til å delta for å selge sine varer, sier han. 

(fortsetter under)

Egen arena for "Streetfood" videreføres under årets festival.

Nye arrangementer

Planleggingen av årets festival er godt i gang, og i følge festivalsjefen vil der også i år komme nyheter på menyen. -Det lover jeg å komme tilbake til, sier han lurt.


-Bypatrioten er i år som i fjor innleid på prosjekt av Matfestivalen og jobber tett sammen med festivalen.