"Ukeslutt": Sterke historier fra flyktningedramaet

Tore Barstad var med å å redde tusener av menneskelig som styrkesjef på "Siem Pilot". Fredag kan du høre hans sterke historier fra flyktningedramaet i Middelhavet under et foredrag i Sunnmørspostens auditorium.  

Politioverbetjent Tore Barstad fra Ålesund har foredrag i Sunnmørspostens auditorium fredag ettermiddag.

Fredag ettermiddag er politioverbetjent Tore Barstad i Ålesund for å holde foredrag om sine opplevelser som styrkesjef på "Siem Pilot".

Ålesunderen var operativ leder med ansvar for den norske politistyrken som reddet tusenvis av flyktninger i Middelhavet.

Oppdraget gjorde uslettelige inntrykk selv for den garvede politioverbetjenten.  Nå er han tilbake i jobben som innsatsleder i Oslo politidistrikt.

 

 

Det er blitt mindre mediefokus på flyktningstrømmen i Middelhavet i det siste, men det kommer fortsatt jevnlige rapporter om havari og om flyktninger som blir tatt opp av havet.

– Jeg skulle gjerne ha reist ned igjen for å hjelpe til enda mer, men det er satt et tak på hvor mange turer hver enkelt kan ha. Det må jeg bare forholde meg til, sier Barstad.

Etter innsatsen i Middelhavet ble Barstad og to andre styrkesjefer i 2015 kåret til "Årets navn" i Dagbladet.

Foredraget er en del av prosjektet "Ukeslutt", der Bypatrioten og Sunnmørsposten henter inn ressurspersoner som snakker om samfunnsaktuelle tema. Foredraget holdes i Sunnmørspostens auditorium i Røysegata mellom klokka 15 og 16. Dørene åpnes 14.30 og det blir enkel servering.

Interesserte kan melde seg på ved å sende e-post til fordelsprogram@smp.no.