Innsamling til ny redningsskøyte

Flere av Redningsselskapets store redningsskøyter er nå så gamle at de må erstattes av nye, raskere og mer moderne fartøy. For tredje gang tar Odd Fellow oppdraget på strak arm.

Foto: www.redningsselskapet.no

Flere av Redningsselskapets store redningsskøyter er nå så gamle at de må erstattes av nye, raskere og mer moderne fartøy. For tredje gang tar Odd Fellow oppdraget på strak arm. Kommende lørdag kan du bidra når Rebekkaloge nr. 6 St. Veronika i Ålesund arrangerer aktiviteter og innsamling i sentrum.

-Vi inviterer alle i byen til å komme innom vårt arrangement på Dronning Sonjas Plass, der vi skal ha utlodning, "katta i sekken" og kafe med salg av kaffe og kaker. Redningsselskapet stiller med de populære Elias båtene som barna får kjøre gratis, og redningsskøyta «RS Idar Ulstein» ligger ved kai og har åpen båt for alle, forteller Elisabeth Fiskerstrand Ness.

All inntekter fra lørdagens innsats går til å finansiere den nye redningsskøyten.

- Vi vet at en ny redningsskøyte vil bidra til å redde mange liv i fremtiden og bety mye for de tusener som ferdes på sjøen og trenger hjelp hvert år, sier hun.

(Fortsetter under)

Eliasbåten kommer og alle barn får kjøre gratis!

En moderne redningsskøyte som dette koster rundt 40 millioner kroner og innsamlingen er landsomfattende.

-Redningsselskapet ble valgt til Odd Fellow Ordenens nye Landssak 2016-2019. Innsatsen vil gi stor oppmerksomhet og synlighet både lokalt og nasjonalt. Vi håper Ålesund vil utmerke seg positivt og at mange vil bidra på lørdag, sier hun.


Om Odd Fellow Ordenen:
En internasjonal sammenslutning av mennesker, som har forpliktet seg til å følge visse regler og ordninger i sitt medlemskap. Ordenen baserer sin lære og virksomhet på medmenneskelige verdier, og søker å gi medlemmene gode etiske holdninger. De jobber både lokalt, nasjonalt g internasjonalt.

Rebekkaloge nr. 6 i Ålesund er en av Norges eldste loger. De har årlige arrangementer der inntektene i sin helhet går tilbake til sosialt arbeid i Ålesund. De arrangerer også sosiale kvelder for psykisk og fysisk funksjonshemmede personer i Ålesund kommune. Rebekkaloge nr. 6 St. Veronika ble stiftet 26. mai 1922.