Til toppen

Høyaktuell Moakonferanse

Når kommuner slås sammen og nye regioner dannes, er samarbeid viktigere enn noen gang. Ålesund må være navet i en bo- og arbeidsregion for fremtidens generasjoner, sier arrangøren av Moakonferansen. (Annonsørinnhold). 

Inger Johanne Langeland er initiativtager og medarrangør av Moakonferansen 2017.

Inger Johanne Langeland er initiativtager og medarrangør av Moakonferansen 2017.

Om det blir hallelujastemning i Pinsekirka gjenstår å se, men arrangørene tror mange vil få både en eller flere aha-opplevelser når  Moakonferansen 2017 arrangeres der torsdag 26. oktober. 

Årets motto for konferansen er “Vi som står sammen” .Mange gode navn er samles for å diskutere by- og regionsutvikling. 

– Det er viktigere enn noen gang å stå samlet for å bygge en felles bo- og arbeidsregion. Vi kan ikke sitte på hvert vårt nes, men må løfte blikket for og samarbeide for å få folk til å bosette seg her og skape en fremtidsrettet bo- og arbeidsregion. Dette er dagen hvor vi i fellesskap ser på hvordan det kan gjøres, sier initiativtaker og med arrangør av Moakonferansen, Inger Johanne Langeland.

Blant foredragsholderne i år er toppsjefen i den nordiske avdelingen av flyselskapet KLM, Paul Terstegge. Han skal blant annet fortelle hva KLM ser etter når de velger å etablere seg i en region. 

Konferansen har flere spennende navn på listen. Jan Føreland er leder av Næringsforeningen i Kristianssand og har jobbet mye med byutvikling både nasjonalt og regionalt. Han representerer sine erfaringer i bagasjen og vil fortelle om hvor viktig samarbeid er for god byutvikling. 

Jan Willy Førland er utdannet sivilingeniør fra NTNU og leder av Næringsforeningen i Kristiansand.

Jan Willy Førland er utdannet sivilingeniør fra NTNU og leder av Næringsforeningen i Kristiansand.

Fylkesmann og viserektor
Av lokale kapasiteter på foredragslisten finner vi fylkesmann Lodve Solholm og viserektor ved NTNU i Ålesund, Annik Magerholm Fet. 

– Hvorfor er Moakonferansen viktig?

 – Vi står i en reell fare for å bli spist av de store regionene, med Bergen i sør og Trondheim i nord. For å styrke oss må vi legge gamle feider og stridigheter til side og trekke i samme retning. Hvis vi ikke står sammen som region, blir vi heller ikke hørt. Under konferansen håper og tror jeg at mange får en “hvordan kan jeg bidra?”-holdning, sier Langeland. 

Den tradisjonelle paneldebatten under Moakonferansen er i år flyttet til sentrum på kveldstid. Arrangementet “Byutvikling by night” foregår i en lun og hyggelig atmosfære på Teaterfabrikken. 

Moakonferansen samler noen av de fremste nasjonale og internasjonale meningsbærerne innen by- og regionutvikling, samt lokale krefter som tar pulsen på regionen akkurat nå. 

Kjell Nordstrøm – presenterer The Great Global Attraction Game, hva skal til for at vår region blir en av de attraktive byregionene i fremtiden?
Erling Dokk Holm, førsteamanuensis ved Markedshøyskolen og fast spaltist i DN – en innføring i hva han mener god byutvikling
Lodve Solholm, fylkesmann – Hvilke styrker og svakheter har vår region?
Annik Magerholm Fet , viserektor ved NTNU – Blir studentene værende i vår region, eller eksporteres kompetansen til andre byregioner? 
Jan Willy Føreland, byplanlegger i Kristiansand – Samarbeid som strategi for god byutvikling. Hvordan fikk de det til i Kristiansand.
Paul Terstegge, KLM – hvordan kan vi gjøre vår region attraktiv for KLM i fremtiden?
Inge Furre, sjeføkonom i Sparebanken Møre – gode utsikter eller nye tilbakeslag for regionens næringsliv?
Ole Helge Haugen, fylkesplansjef, Møre og Romsdal Fylkeskommune – en helsesjekk av regionen.

Arrangørene lover en dag med solid faglig påfyll og engasjement og som passer for alle som er opptatt av by- og regionsutvikling. Det blir også en dag der man kan treffe sentrale politikere, næringslivsledere, kommuneadministrasjon, studenter og andre som er opptatt av fremtiden for regionen.

Her kan du se hele programmet og melde deg på til årets Moakonferanse.