Velkommen til "En smak av Ålesund”

Går det an å spise seg til å bli enda stoltere av byen sin?

Trine Klemetsen (t.v.) og Astrid Overaa er samtemte: – Dette bør ingen ålesundere gå glipp av.

Mat og moro

– Ja, selvfølgelig går det an!, sier teaterdronninga Astrid Overaa og Bypatriotens Trine Klemetsen.

Lørdag 26. august, i forbindelse med Den Norske Matfestivalen, inviterer de alle som har hjerte i og for Ålesund til en helaften på Teaterfabrikken. 

Under ”En smak av Ålesund” vil både maten og underholdningen ha et sterkt lokalt preg. Astrid og Trine lover intet mindre enn en uforglemmelig helaften med god mat og skyhøy stemning.

Utrolig respons
Kjente og kjære matleverandører fra Ålesund og omegn stiller opp med sine beste råvarer og produkter slik at publikum får en helstøpt og variert matopplevelse.

– Det er nesten til å bli rørt av responsen fra de lokale aktørene. Det har vært kun ”ja, ja, ja” fra alle vi har spurt. Ikke bare leverer de mat, mange stiller også personlig opp for å være med på festen, sier Trine Klemetsen.

 

Den erkeålesundske skilpadda fra Baker Walderhaug er selvsagt på menyen på "En smak av Ålesund".

Variert og lokalt
Det blir selvfølgelig servert fiskekaker på gaffel, brennsnut, ulike klippfiskretter , reker fra Longva, hvalgryte, Vigramør, sveler, karamellpudding á la Gullix og mye mer på den fyldige ålesundsbufféten.

Og hva ville en ”Smak av Ålesund” ha vært uten is fra Stuen? Dessuten får publikum sitt eget tørrfiskbankeri, der man kan banke sin egen tørrfisk.

– Hamringen skjer utendørs, av praktiske årsaker, ler Klemetsen. 

I tillegg stiller Kokkenes Mesterlaug i Møre og Romsdal mannsterke opp, i full kokkemundur, og serverer flere typer bacalao.  

– Vi må i hvert fall ha den tradisjonelle røde, og den hvite "a Ze do Pipo" som er blitt en klassiker. Så får vi se hva mer vi har med oss i "bagasjen", sier Oldermann Johan Nicolaisen.

 

Bakverk
For mange er skilpadde selve smaken av Ålesund. Selvfølgelig stiller Baker Walderhaug med både skilpadder, grovkaker og andre godbiter fra bakeriet på Skansekaia. 

Stor stemning på Bypatriotens ålesundskveld" "En håndfull gode venner" i mars i år. Nå blir det lokal mat og moro i skjønn forening under Matfestivalen lørdag 26. august.

Uformelt
– Det blir en kveld helt i Bypatriotens ånd: God mat, løs snipp og blide folk som elsker byen sin, sier Klemetsen. 

Astrid Overaa har regi på underholdningen og har samlet mange dyktige artister som skal sørge for at publikum holdes i ånde med et rikholdig og variert program fra begynnelse til slutt. 

– Det blir mye hauking, fin musikk og en lokalmeny i særklasse, slik det skal være når kjekke folk møtes til fest på Teaterfabrikken. Mens man i penere selskap ønsker velkommen med champagne, kanapéer og heismusikk, durer vi i veg med Ungdomsmusikken, fiskekaker, øl og gladjazz, ler Astrid. 

Her kan du kjøpe billetter: 

Underholdning
Utover kvelden får publikum en god dose gladjazz fra Ålesund Dixie, sang fra lokale artister som Monica Isaksen og Ragnhild Overaa, ei nyskrevet vise om smaken av Ålesund fra ordkunstner Herman Ekeberg, mens kapellmester Hallvard Fremstad loser det musikalske trygt i havn. 

Og så skal man ikke se bort fra at Astrid Overaa sjøl kommer til å bidra med både humor og sang underveis. 

Hallvard Fremstad er kapellmester og musikalsk tilrettelegger på den ålesundske helaftenen på Teaterfabrikken lørdag 26. august.

Førstemann til mølla

– Vi gleder oss som unger til denne kvelden og vi tror folk vil stortrives i den herlige atmosfæren på Teaterfabrikken. Det blir kun denne ene kvelden og billettsalget er allerede godt i gang. Det er lurt å være raskt ute med å bestille billetter hvis man vil sikre seg plass, sier Klemetsen. 


Praktisk informasjon
Billetten koster 595,- og inkluderer all mat og underholdning - og selvfølgelig nattmat. Dørene åpner kl. 20.

Du kan kjøpe billetter HER eller du kan sende en e-post til post@bypatrioten.com.

”En smak av Ålesund” arrangeres av Bypatrioten, i samarbeid med Teaterfabrikken og Den Norske Matfestivalen.

 

Samarbeidspartnere/leverandører til ”En smak av Ålesund”: 

Klippfiskakademiet
Longvafisk
Matverten Stuen
Stokfisk AS
PSS Catering
Mandel & Melis
Hennig Olsen
Myklebust Hvalprodukter
Roaldkjøtt
Kokkenes Mesterlaug i Møre og Romsdal

...og enda flere er på vei - se opp for positive overraskelser!